Hvis du kan lide lyse farver, er orange blomster selvfølgelig en fin mulighed. Der kan være mange flere planter, der viser denne slående farve, end du tror. Derudover er der også buske, der pynter sig med orange bær. På den måde behøver du ikke gå glip af denne muntre farve året rundt. Det bedste er selvfølgelig, at orange er en farve, der også står i perfekt kontrast til grøn, men andre smukke farvekombinationer er også mulige. Herunder finder du en oversigt over orange blomsternavne og blomstertyper.

troldnød
Denne busk (eller rettere lille træ) er en nøgen blomstrende. Dar betyder, at blomsterne synes at dukke op på det bare træ. Det er netop derfor, blomsterne er så slående med deres lyse orange kronblade. Derudover blomstrer troldhasselen midt om vinteren og spreder en skøn duft, mens resten af ​​planterne hviler. Det kaldes ikke magi for ingenting.

Krokus gyldne bundt
Krokus muntrer foråret op med deres smukke blomster i mange forskellige farver. De er virkelig en varsel om det øjeblik, hvor hele haven vil komme tilbage til livet i sprudlende farver. The Golden Bunch er mindre synlig end andre farver. Det er faktisk overraskende, fordi de orange/gule blomster virkelig giver en særlig accent på denne tid af året.

Kejserkrone eller stinkende blomst
Denne løgplante er ret ukendt, og navnet vil også skabe en vis forvirring. Denne plante er moderat hårdfør og har derfor brug for et godt dæklag i vores land for at komme igennem vinteren. Stinkblomstløgene skal afgive en lugt, som muldvarpe synes er meget afskrækkende. Der er dog ikke fundet videnskabelig dokumentation for dette. Når kuglen udvikler sig, vil du forstå, hvorfor den også kaldes Imperial Crown. Planten er meget statelig og har flotte store orange blomster. Det kan du nyde om foråret.

Avens
Nailwort passer perfekt på kanten af ​​en kant på grund af dens lave højde. Bladene er korthårede og fjeragtige, så de klare orange blomster står i flot kontrast til bladenes dybe grønne farve. Det er ikke overraskende, at en af ​​blomstersorterne har fået navnet ‘Prinsesse Juliana’. Aver begynder at blomstre i maj og fortsætter under gunstige forhold langt hen på sommeren.

Tulipaner
Hvad er en hollandsk have uden tulipanløg? Selvfølgelig er tulipaner bredt tilgængelige som afskårne blomster om foråret, og du kan nyde hele marker fulde af disse farvestrålende blomster i den vestlige del af landet. Men de passer også ind i enhver have, fordi de kan skinne i de mest forskelligartede farver om foråret. Der er selvfølgelig også orange tulipaner. De smukkeste to af disse er Apricot Beauty og Fiava. Fordi vi er blevet så vant til den bundt af tulipaner i en vase, der skal skiftes ud efter kort tid, har vi måske glemt, at tulipaner i haven blomstrer i april og som regel holder i maj også.

narcisser
De fleste påskeliljer, som vi kender, blomstrer med en smuk gul farve. Men der er også en påskelilje med en orange krone på en gul blomst. Jetfiren blomstrer fra marts til langt ind i april. Det samme gælder Orangeriet. Blomsten af ​​denne påskelilje er råhvid med en slående orange kant. Påskeliljer kan lide at være i solen eller i det mindste i halvskygge,

Morgenfrue
Morgenfruen er en etårig plante, der let formerer sig. Planter du morgenfruer, kan du forvente flere frøplanter året efter. Planten blomstrer også længe og er derfor en fin tilføjelse til en have, hvor orange kan ses. Som navnet antyder, har morgenfruen en farve, der minder om guld med en orange glød. Blomstringstiden er fra maj til september.

Ild pil
Navnet på denne plante lover meget, og den ved, hvordan den skal levere. De lange orange stængler ligner ildpile sammenlignet med de mørkegrønne blade. De store blomster er gule forneden og lyse orange øverst. De blomstrer om sommeren, spektakulære, men relativt korte, som man ville forvente af en fyrværkeri.

lanterne plante
Allerede efterårsblomster i orange, har vi valgt lanterneplanten. Denne har en lys orange skal til de uspiselige frugter. Blomstringen af ​​denne plante er upåfaldende, men den kompenserer fuldstændigt for det om efteråret ved at vise muntre orange lanterner. Sørg for, at denne lånehaj ikke fylder for meget i din have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *